Forberedende voksenundervisning (FVU)

For voksne, der vil blive bedre til at læse, skrive eller regne

Bliv bedre til at læse, skrive eller regne

Voksne, som vil være bedre til at læse, skrive og regne, har mulighed for at deltage i forberedende voksenundervisning (FVU).

Forberedende voksenundervisning (FVU) er gratis, og henvender sig til alle over 18 år, der kan få noget ud af undervisningen. Det kan være ufaglærte, to-sprogede, ordblinde og andre, der har udfordringer med dansk og matematik i hverdagen. Det kan være voksne, der vil forbedre deres muligheder for at tage en uddannelse. Eller voksne, der vil have færdigheder, de kan bruge på arbejdet eller i samfundet i øvrigt.

På FVU kan du få undervisning i tre fag:
  • FVU-start trin 0

  • FVU-dansk trin 1-4

  • FVU-matematik trin 1-2

Du bliver bl.a. undervist i at samtale på dansk, læse fra aviser og blade, skrive e-mails og bruge matematikken i din dagligdag.

Du kan gå til prøve efter hvert trin. Prøverne er et tilbud, og er naturligvis valgfrit. Du kan i stedet få udstedt et deltagerbevis ved 80 % fremmøde til undervisningen. Prøven efter det sidste trin i læsning og matematik svarer i sværhedsgrad til 9. klasse (folkeskolens afgangsprøve).

Opbygning

På FVU dansk er der fire trin, og på FVU matematik er der to trin.
Med bestået trin 4 i dansk og bestået trin 2 i matematik giver det adgang til en erhvervsuddannelse. 

Sådan kommer du i gang

Du skal have en kort samtale med en af vores vejledere, samt en screeningstest på pc. Det tager ca. 30 min. at blive testet. Herefter vurderes det, om FVU er det rigtige for dig.

Ring eller skriv til os - så hjælper vi dig godt videre:

Undervisning hver dag og aften

Der er FVU undervisning både dag- og aftentimer, og der udbydes undervisning mandag-fredag. Undervisningen foregår typisk på hold med få deltagere. Hvert forløb er tilrettelagt ud fra en individuel undervisningsplan.

Undervisningssted
Køge Handelsskole
Campusbuen 21
4600 Køge

Fakta

Varighed
Som udgangspunkt varer et FVU trin mellem 40-80 lektioner.

Pris
Gratis for deltagere, der efter samtale og screening har vist, at de er i målgruppen. Er du ledig kan du kontakte din sagsbehandler og høre om din mulighed for at få en henvisning til FVU,

Statens Voksenuddannelsesstøtte (SVU)
Det er muligt at søge om SVU, hvis du er i arbejde.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få ny inspiration, viden om nye trends på arbejdsmarkedet samt information om tilskudsmuligheder mv.