Få følgesskab som leder
Økonomiske metoeder og teorier
Hvad er den rette karrierevej for dig? Hvordan ser din karriere ud om 2, 5 eller 10 år?
Opgrader dit CV
Arbejdsmarkedsuddannelser
Har du svært ved at læse og skrive dansk?
Vi supportere og bygger bro
Afhængigt af kursus- eller uddannelsestype og dit uddannelsesniveau er det muligt at søge tilskud/godtgørelse til nogle af KHS Kompetence og Center for Diplomledelses kurser og uddannelser. Herunder finder du en oversigt over støtte- og tilskudsmuligheder.
Når du som lønmodtager deltager på arbejdsmarkedsuddannelser (AMU), kan du få VEU-godtgørelse, hvis du ikke får løn, mens du er på kursus. Hvis du får løn, er det din arbejdsgiver, der kan få godtgørelsen.
For at få VEU-godtgørelsen er der en række betingelser, man skal opfylde.
Blandt andet må din uddannelsesbaggrund ikke overstige erhvervsuddannelsesniveau. Hvis du har en højere uddannelse, kan du kun få VEU-godtgørelse, hvis du ikke har brugt uddannelsen de seneste fem år. Hvis det er mindre end fem år siden, du blev færdig med din videregående uddannelse, kan du ikke få VEU-godtgørelsen.
Udover VEU-godtgørelsen kan du også få tilskud til befordring for afstanden mellem din bopæl og kursussted.
I 2024 er satsen for VEU-godtgørelse 127,03 kr. pr. time (940 pr. dag/4.700 kr. pr. uge).
Satsen i 2024 for befordringstilskud er 1,12 kr. pr. kilometer.
VEU-godtgørelse søges elektronisk samtidig med tilmeldingen til den pågældende arbejdsmarkedsuddannelse via www.voksenuddannelse.dk
Deltagerbetaling for et 3-dages kursus er f.eks. kr. 624,- men virksomheden får kr. 2.820,- retur i VEU/løntabsgodtgørelse.
Derfor kan man oplagt sende flere medarbejdere på kursus samtidig, hvis der f.eks. er stille perioder i produktionen.
Deltagerbetaling for 15 medarbejdere i 3 dage er i alt kr. 9.360,-. Retur i VEU/Løntabsgodtgørelse = kr. 42.300,-
Ring gerne til os og hør nærmere om, hvordan du kan bestille et kursus til din virksomhed.
Uddannelsessekretær
Statens Voksenuddannelsesstøtte (SVU) er en uddannelsesstøtte, der giver dig mulighed for at efter- eller videreuddanne dig i arbejdstiden. Enten får du SVU som kompensation for din løn - eller også får din arbejdsgiver SVU som erstatning for din arbejdskraft.
SVU kan søges til:
- nogle uddannelser på folkeskole- eller gymnasialt niveau
- nogle videregående uddannelser
Hos KHS Kompetence har vi 2 uddannelsesområder på folkeskole- eller gymnasialt niveau, hvortil der kan søges SVU, hvis betingelserne er opfyldt:
- Forberedende voksenundervisning (FVU)
- Ordblindeundervisning for voksne (OBU)
Satsen for SVU i 2024 for Forberedende voksenundervisning og ordblindeundervisning for voksne er 4.700,- kr. pr. uge.
SVU søges digitalt på www.svu.dk og skal søges i god tid INDEN opstart på uddannelse.
Læs mere på www.svu.dk
Har du spørgsmål om muligheden for at søge SVU, er du velkommen til at kontakte os
Sekretær på FVU og OBU
Hvis du ønsker at forbedre dine færdigheder gennem et kursus eller en uddannelse, er det ofte muligt at opnå tilskud fra en kompetencefond. Det giver din arbejdsgiver mulighed for at sende dig på kursus eller uddannelse med delvis eller fuld refundering fra fonden.
Hvis du som ansat er omfattet af en overenskomst, kan du muligvis søge og få støtte fra din kompetencefond til efter- og videreuddannelse på f.eks. AMU-kurser og moduler fra Den Offentlige Lederuddannelse.
Dine muligheder for støtte afhænger både af din overenskomst og af hvilken type uddannelse eller kursus du ønsker. Spørg den kompetencefond, der gælder for din overenskomst, om kriterier for at søge tilskud. Er du i tvivl om din overenskomst, kan du tjekke din ansættelseskontrakt eller kontakte din leder, tillidsrepræsentant eller HR-afdeling.
FØRST TIL MØLLE
Vær opmærksom på, at der er ansøgningsfrister til de enkelte kompetencefonde og at flere kompetencefonde hurtigt bliver tømt, så undersøg dine muligheder i god tid og husk, at du skal ansøge om støtte fra kompetencefonde inden tilmelding til uddannelsen.
Industriens Kompetenceudviklingsfond (IKUF)
Kompetencefondene for Dansk Industri, HK Handel og HK Privat
Den regionale uddannelsespulje skal give ledige bedre muligheder for opkvalificering, som kan styrke deres jobmuligheder.
Via uddannelsespuljens positivlister kan jobcentrene tilbyde ledige kompetenceudvikling på korte, erhvervsrettede kurser inden for fagområder, hvor der er mangel på arbejdskraft, eller hvor man forventer mange jobåbninger det næste halve år.
Positivlisterne er geografisk bestemt for bedst muligt at sikre kvalificeret arbejdskraft til virksomheder på det regionale arbejdsmarked.
Tal med dit jobcenter om dine muligheder.
Få ny inspiration, viden om nye trends på arbejdsmarkedet samt information om tilskudsmuligheder mv.