Få følgesskab som leder
Økonomiske metoeder og teorier
Hvad er den rette karrierevej for dig? Hvordan ser din karriere ud om 2, 5 eller 10 år?
Opgrader dit CV
Arbejdsmarkedsuddannelser
Har du svært ved at læse og skrive dansk?
Vi supportere og bygger bro
Prøvetid
På trin 1 er prøvetiden 1 time og 30 minutter fordelt med
30 minutter til besvarelse af opgavesæt 1
15 minutters pause
1 time til besvarelse af opgavesæt 2
På trin 2, 3 og 4 er prøvetiden 2 timer fordelt med
30 minutter til besvarelse af opgavesæt 1
15 minutters pause
1 time og 30 minutter til besvarelse af opgavesæt 2
Tilladte hjælpemidler
På alle trin
skal opgavesæt 1 besvares uden brug af hjælpemidler
kan der ved besvarelse af opgavesæt 2 bruges de ordbøger, der har været brugt i undervisningen, og som stilles til rådighed ved prøven af uddannelsesinstitutionen.
Køge Handelsskole stiller ikke ordbøger til rådighed i alle sprog. Det er derfor vigtigt, at du har aftalt med din lærer, om den ordbog du har brug for forefindes. Hvis du er selvstuderende skal du selv medbringe ordbog.
Prøvetid
På trin 1 er prøvetiden 1 time og 30 minutter
På trin 2 er prøvetiden 2 timer
Tilladte hjælpemidler
Det er tilladt at anvende alle hjælpemidler
Prøven starter til den angivne tid. Det er vigtigt, at du møder op i god tid, 30 minutter før prøven starter. Kommer du for sent, og prøven er startet, afvises du.
Det er vigtig, at du medbringer gyldig legitimation med billed-id, gerne opholdskort, pas, eller kørekort. Uden gyldig legitimation kan prøven ikke aflægges.
Er du i bil, skal du huske registrering af nummerpladen på vores tablet på 3. sal. Du må parkere i blå eller orange zone på Campusbuen 21
Udebliver du fra prøven trods tilmelding, har du først mulighed for at komme til trinprøve til den næste terminsdato – du er selv ansvarlig for at tilmelde dig igen.
Institutionen træffer afgørelse om tilbud af særlige prøvevilkår til eksaminander med psykisk eller fysisk funktionsnedsættelse eller med andre tilsvarende specifikke vanskeligheder, når dette er nødvendigt for at ligestille disse eksaminander med andre i prøvesituationen. Det er en forudsætning, at der med tilbuddet ikke sker en ændring af prøvens niveau. Hvis du er i denne målgruppe, skal du rette henvendelse til administrationen på tlf. 91346616, så der i god tid kan ansøges om dispensation.
Der tilbydes elektroniske versioner af trinprøverne ved diagnosticeret ordblindhed.
Ved alle FVU prøver kan der anvendes IT-støtte, hvis dispensationsansøgningen er godkendt. Kursisten må da anvende både oplæsning og ordforslag under besvarelsen af prøven.
Opgaverne kan afleveres indskrevet i hånden eller printet fra computeren. Hvis opgaven ønskes printet, overføres opgavebesvarelsen til et usb-stik, som prøvevagten printer ud fra.
Det forventes, at kursisten er vant til at benytte hjælpemidler til læsning og stavning, og derfor ikke skal have hjælp til dette umiddelbart før eller under prøven.
Besvarelsen skal være eksaminandens egen og selvstændige besvarelse, medmindre andet fremgår af reglerne for den enkelte uddannelse. En eksaminand, der under en prøve skaffer sig eller giver en anden eksaminand uretmæssig hjælp til besvarelse af en opgave eller benytter ikke-tilladte hjælpemidler, bortvises af institutionen fra den pågældende prøve.
En eksaminand, der under prøveforløbet overtræder eksamensreglerne, kan af institutionen bortvises fra prøven – specifikke regler omkring brugen af telefon, internet m.m. oplyses af prøvevagter på dagen
Klagen kan vedrøre:
eksaminationsgrundlaget, herunder prøvespørgsmål, opgaver og lignende, samt dets forhold til uddannelsens mål og krav,
prøveforløbet eller
bedømmelsen
Klage over prøver indgives af eksaminanden til institutionen. Klagen skal være skriftlig og begrundet.
Klagen skal indgives senest 2 uger efter, at bedømmelsen af prøven er bekendtgjort på sædvanlig måde.
Til brug for klagesagen skal eksaminanden have udleveret kopi af den stillede opgave og ved prøver med skriftlig besvarelse tillige kopi af egen opgavebesvarelse. Kontakt administrationen på mko@khs.dk for at få hjælp/vejledning.
Opgaverne skal rettes af en beskikket censor, og denne procedure tager tid. Du skal derfor regne med, at der går ca. en måned, før du får svar på, om du har bestået eller ej. Prøveresultatet sendes til din e-boks.
Se evt. bekendtgørelse om prøver og eksamen i de almene og studieforberedende ungdoms- og voksenuddannelser herunder:
Afholdes på KHS Kompetence
Campusbuen 21
4600 Køge
Mandag den 24. juni 2024 (morgen)
Mødetid 8.30. Prøven starter kl. 9.00
Mandag den 24. juni 2024 (eftermiddag)
Mødetid 15.30. Prøven starter kl. 16.00
Tirsdag den 25. juni 2024 (morgen)
Mødetid kl. 8.30. Prøven starter kl. 9.00
Husk at vedlægge bilag som dokumentation for opfyldelse af adgangskrav. Se VIGTIG INFO og hent tilmeldingsblanket herunder.
Når du tilmelder dig som selvstuderende til vores trinprøve, skal du dokumentere, at du er adgangsberettiget til at tage prøven jf. Styrelsen for Integration og Rekruttering § 8, stk.1 i den almene eksamensbekendtgørelse.
”Det er således en forudsætning, at en selvstuderende opfylder adgangskravet. I dette tilfælde vil det sige, at de som minimum skal have et niveau i dansk svarende til et afsluttet trin 3 i FVU dansk for at få adgang til at kunne gå til prøve på trin 4. Det er styrelsens vurdering, at hvis institutionen er i tvivl om, hvorvidt en person, der ønsker at gå op som selvstuderende, opfylder adgangskravet til trin 4, så er der ikke noget i vejen for, at institutionen kan afprøve den pågældendes niveau”
Det betyder, at du skal vedlægge dokumentation for dine danskkundskaber ved din tilmelding
Hvis ikke du kan tilsende os dokumentation, skal du komme til en FVU screening så vi kan vurdere om du er berettiget til at gå til prøve.
Screeningen tager ca. 30 minutter, og du vil blive indkaldt via mail.
Møder du ikke op til screening, anser vi din tilmelding som ej gyldig, og du kan ikke gå til trinprøve.
Hvis du har spørgsmål til ovenstående, kan du rette henvendelse til kursussekretær Mette Skou Jensen på. Tlf. 91346616 eller på mail msj@khs.dk
Få ny inspiration, viden om nye trends på arbejdsmarkedet samt information om tilskudsmuligheder mv.