Få følgesskab som leder
Økonomiske metoeder og teorier
Hvad er den rette karrierevej for dig? Hvordan ser din karriere ud om 2, 5 eller 10 år?
Opgrader dit CV
Arbejdsmarkedsuddannelser
Har du svært ved at læse og skrive dansk?
Vi supportere og bygger bro
Kompetencegivende uddannelser med tilskud
Arbejdsmarkedsuddannelser (AMU) udbydes som åben uddannelse og er praksisnær efteruddannelse for alle der løbende ønsker at tilegne sig kvalifikationer og kompetencer, de kan bruge på et arbejdsmarked i udvikling.
AMU-kurser er korte kurser eller sammensatte forløb, der giver den enkelte kompetencer, der kan bruges med det samme – fx i jobbet, til jobsøgning, til brancheskift og personlig udvikling.
Formålet med arbejdsmarkedsuddannelser er at bidrage til at fastholde og videreudvikle arbejdsstyrkens kompetencer og sikre, at medarbejdere er bedst muligt rustet til udfordringerne på det nutidige og fremtidige arbejdsmarked.
AMU-kurser er korte kursusforløb, som man kan tage enkeltvis eller sætte sammen efter behov. På den måde kan de passes ind i et arbejdsforløb.
Alle kurser er kompetencegivende og har til formål at dække ufaglærtes og faglærtes behov for kompetencer, der er efterspurgt på arbejdsmarkedet.
Undervisningen på arbejdsmarkedsuddannelser er både praktisk og teoretisk, og målet er at give kursisten kompetencer, der umiddelbart kan anvendes i jobbet.
Som privat kunde, virksomhedskunde, efterlønner, pensionist eller privat kunde på orlov skal tilmelding ske via portalen voksenuddannelse.dk. Når du tilmelder dig et af vores kurser her på hjemmesiden viderestilles du automatisk til voksenuddannelse.dk
Klik her for at komme direkte til www.voksenuddannelse.dk Her kan du også finde brugerguides og vejledning til tilmelding og/eller ansøgning om VEU-godtgørelse via www.voksenuddannelse.dk
Er man i AMU-målgruppen, dvs. uddannet til og med erhvervsuddannelsesniveau, skal man betale et mindre deltagergebyr, og man har mulighed for løntabsgodtgørelse (VEU-godtgørelse) efter gældende regler. Har du en videregående uddannelse kan du også deltage, men uden tilskud og til den fulde pris.
Ekstraomkostninger i forbindelse med virksomhedernes særlige ønsker til fleksible afholdelses- og tilrettelæggelsesformer m.v. kan opkræves efter særlig aftale med virksomheden.
Der kan opkræves op til kr. 140,- pr. deltager/pr. dag jfr. Budget, der udarbejdes for tillægsbeløbet. Et evt. tillægsbeløb kan ses ved tilmelding.
Det er muligt at søge om VEU-godtgørelse, dvs. løntabsgodtgørelse og befordringsgodtgørelse efter gældende regler. Læs mere under Tilskudsordninger
Langt de fleste AMU-kurser bliver afsluttet med en kort prøve. Enten en multiple choice test eller en casebaseret prøve som ligger inden undervisningen slutter på sidste dag.
Du vil som kursist få mere information af din underviser ved kursets start.
Resultatet af prøven (bestået/ikke bestået) vil du få fra din underviser eller studieadministrationen, så hurtigt som muligt og senest en uge efter. Du får mulighed for at gå til omprøve, hvis resultat af prøven er ikke bestået.
Kompetencegivende uddannelsesbevis udstedes ved bestået prøve.
KHS kompetence udvikler også kursusforløb for ledige. Læs mere under Jobsøgende og sagsbehandlere
Det er muligt for en virksomhed at gennemføre konkrete AMU-kurser, som kan opfylde virksomhedens kompetencebehov. Der er også mulighed for, at kurserne gennemføres på virksomheden. Kontakt vores kursusadministration på info@khskompetence.dk / 9134 6651 eller 9134 6652.
Ønsker en virksomhed, at en AMU-uddannelse gennemføres, selvom der ikke er fuldt hold, kan dette lade sig gøre, hvis virksomheden betaler for de resterende tomme pladser. Aftalen for køb af tompladser kan tidligst laves fem dage før første kursusdag og senest inden kursusstart.
Tompladser faktureres til den fulde takst pr. tomplads. (Samme pris som deltagerprisen for deltagere uden for AMU-målgruppen).
Pr. 1. december 2008 er der indført udeblivelses- og afmeldingsgebyrer på Arbejdsmarkedsuddannelser. Dette gælder for arbejdsgiveres og selvstændigt erhvervsdrivendes tilmelding af deltagere på en Arbejdsmarkedsuddannelse eller enkeltfag optaget i en Fælles Kompetencebeskrivelse (FKB).
Udeblivelse
Ved deltagerens udeblivelse fra uddannelsens første dag opkræves et gebyr på:
DKK 2.500 for uddannelser med en vejledende varighed til og med 37 lektioner
DKK 3.500 for uddannelser med en vejledende varighed på mere end 37 lektioner
Framelding
Ved en tilmeldt deltagers framelding senere end 1 uge før uddannelsens første dag opkræves et gebyr på:
DKK 1.500 for uddannelser med en vejledende varighed til og med 37 lektioner
DKK 2.500 for uddannelser med en vejledende varighed på mere end 37 lektioner
Arbejdsgiveren skal også betale afgift, hvis uddannelsesinstitutionen aflyser som følge af udeblivelse og manglende framelding, som betyder at holdet ikke længere er rentabelt for uddannelsesinstitutionen.
Arbejdsgiveren fritages fra at betale afgift:
Hvis arbejdsgiveren dokumenterer, at udeblivelse eller framelding skyldes et forhold, der i medarbejderens ansættelsesforhold er lovligt forfald
Hvis en arbejdsgiver erstatter en udeblevet eller frameldt medarbejder med en anden
Hvis uddannelsen aflyses på uddannelsesstedets foranledning
Hvis en arbejdsgiver har betalt en tillægspris for afholdelse af uddannelse, der aflyses på uddannelsesinstitutionens foranledning
VI hører under efteruddannelsesudvalget for Handel, Administration, Kommunikation & Ledelse (HAKL), som varetager landsdækkende uddannelsesopgaver inden for handel, salg, videnservice, it, administration, kommunikation, ledelse, medie mm. på området for voksen- og efteruddannelse.
Få ny inspiration, viden om nye trends på arbejdsmarkedet samt information om tilskudsmuligheder mv.