Green urban paths

Om Green Urban Paths

Køge Handelsskole står i spidsen for projektet "Green Urban Path", der fokuserer på vandreruter i bynære og urbane miljøer, med særlig vægt på bæredygtige oplevelser. I samarbejde med fire andre internationale partnere arbejder Køge Handelsskole på udviklingen af en innovativ app, der vil guide brugerne til at udforske grønne vandrestier og bæredygtige oplevelser i og omkring Køge.

Projektet “Green Urban Paths” er medfinansieret af Erasmus+ Programmet fra den Europæiske Union og godkendt i Danmark af den Nationale Agentur under programmet KA220-ADU"Samarbejdspartnerskab inden for voksenuddannelse" som handling nr. 2021-1-DK01-KA220-ADU-000033665. 

1. møde Berlin, Tyskland – marts 2023:

I Berlin blev det første transnationale møde i ”Green Urban Path” afholdt hos Comparative Research Network, CRN med formålet at præsentere alle projektpartnere for hinanden og diskutere ansvarsområder og planer samt få fastsat deadlines for de mange opgaver projektet indeholder.

2. møde Potenza, Italien – september 2023:

I Potenza blev det andet transnationale møde i ”Green Urban Path” afholdt hos Youth Europe Service, YES. Formålet med mødet var, at præsentere de første grønne ruter fra de forskellige byer og blive klogere på, hvordan arbejdet med dette kunne gribes an. Der blev endvidere diskuteret for og imod brugen af en ”levende” avatar i den kommen app, som skal præsentere ruterne.

3. møde Køge, Danmark – november 2023:

Det tredje møde, som foregik på Køge Handelsskole i Danmark, var projektets ”Learning, Teaching, Training Activities” (LTTA). LTTA indeholdt spændende aktiviteter hvor undervisere, innovatorer og skuespillere, som en del af Erasmus+ projektet ”Green Urban Path”, forvandlede lokalerne på Køge Handelsskole til et multikulturelt selskab, hvor de modtog træningsaktiviteter i at ”nå ud over” scenekanten. Et af dagens højdepunkter var en ”impro theatre-session” med impro-instruktør Gabriel Gadiel, hvor improvisationsteatrets dynamik blev udforsket. De sidste dage var dedikeret til workshops, hvor vi skulle lære kunsten at skrive et manuskript samt få gode fif, råd og vejledning til det forestående arbejde med vores grønne ruter. Alt i alt var det dage fyldt med hårdt arbejde, latter og læring.

4. møde Nicosia, Cypern – marts 2024:

På det fjerde transnationale møde i ”Green Urban Path” afholdt hos Stando i Nicosia, fik projektgruppen gennemgået de endelige bæredygtige ruter og planlagt en struktur, så ruterne i de forskellige lande kan komme i drift, i den kommende app. Det blev også diskuteret hvordan den kommende HUP skal se ud og organiseres, og resultatet af disse diskussioner glæder vi os til at se resultatet af, når vi mødes næste gang. Det var et par rigtig givende dage, der udover alt det faglige, også var med til at fremme samarbejde og forståelse mellem forskellige kulturer.

5. møde Brindisi, Italien –  april 2024:

Green Urban Path-projekt afholdt sit femte Transnationale Projektmøde i Brindisi i Italien, den 29. og 30. april. Værterne var TQC, og mødet blev afholdt i deres flotte gamle historiske bygning, kaldet ”MOLO 12 Brindisi – Coworking & Maker Space”, og samlede alle projektpartnere til en engagerende og produktiv session. Vores cypriotiske partner fra Stando deltog eksternt via Zoom. Der aktiv og entusiastisk deltagelse fra alle fremmødte, med livlige diskussioner om forskellige projektaspekter og opgaver. Den varme og åbne atmosfære gav, som ved de tidligere møder, en meningsfuld dialog, hvilket sikrede, at mødet var yderst produktivt.

 Dagen efter mødet havde værterne fra Brindisi arrangeret, at vi skulle udforske den charmerende by Brindisi og deres grønne ruter. Den guidede tur viste, at Brindisi er en blanding af en by med stor historisk betydning og moderne bæredygtige løsninger, især på det industrielle område. Mens vi bevægede os gennem byens snoede gader, dykkede vi ned i byens antikke romerske arv og lyttede til de fængslende historier fra guiden om byen, før og nu. Brindisi er en by der har evnet at harmonisere kulturel tiltrækning med bæredygtige praksisser og er derfor meget passende valgt til Green Urban Path-projektet.

6. møde Køge, Danmark – august 2024

Køge Handelsskole var vært for det 6. transnationale projektmøde i Erasmus Plus projektet Green Urban Paths. Repræsentanter fra partnerorganisationer i Spanien (Blue Beehive), Italien (TQC og YES), Cypern (STANDO Ltd) og Tyskland (Comparative Research Network) deltog og arbejdede sammen for at fremme projektets mål om at støtte bæredygtig byudvikling.

På mødet blev der fokuseret på fremskridt i de igangværende aktiviteter, med særlig opmærksomhed på formidlingsstrategien. Partnerne gennemgik også feedback på projektets digitale værktøjer, specifikt appen og det digitale hub. Disse ressourcer er afgørende for projektets afsluttende Multiplier Events, da de vil hjælpe med at sikre at projektets mål nås.

I Berlin (CRN) havde de allerede gennemført deres første Multiplyer event og de delte deres erfaringer, som gav de øvrige partnere værdifulde indsigter i hvordan Multiplyer eventet kan arrangeres og afholdes. På mødet nåede vi også at drøfte forberedelserne til det afsluttende møde i Ibi, Spanien, og partnerne udtrykte deres forventning til projektets afslutning og præsentationen af resultaterne.

Hvert møde understreger vigtigheden af samarbejde og løbende evaluering.

Dissemination Alicante/Ibi - Spanien

Projektets to dage i Spanien var det sidste møde af vores transnationale projektmøder. Det var organiseret af partneren "Associació Educativa i Cultural Blue Beehive".  Den første dag startede med en varm velkomst fra værterne fra Blue Beehive. Herefter havde vi gode diskussioner, hvor vi grundigt gennemgik projektets fremdrift og sikrede, at alle aktiviteter er i overensstemmelse med vores overordnede mål og milepæle.

Hver partner dykkede ned i en omfattende analyse af den nuværende fase af projektaktiviteterne og vi fik finjusteret de sidste detaljer, hvilket sikrede, at alle partnere var enige om de fremskridt, der er gjort, og de resterende udfordringer vi mangler. Denne indledende diskussion lagde grundlaget for resten af mødet og den sidste del af det arbejde der er tilbage for at få projektet vel afsluttet.

Et højdepunkt på dagen var besøget på landsbyens marked i Ibi, som er et af de fem stop som ligger på vores spanske partners grønne rute. Det var et stop som viste et indendørs madmarked, hvor der blev solgt alverdens lækre madvarer som bl.a. ost, fisk, grønt og kød – en del af det lokalt produceret.

Om eftermiddagen rettede vi fokus mod at gennemgå resultaterne af HUB- og APP-testene. Der var stadig nogle elementer som skulle justeres og der blev arbejdet hårdt på det. Derefter tog vi også en status på hvordan det går med multiplier-events og hvordan hvert partnerland har tænkt sig at gennemfører denne vigtige del, så projektets indhold får den bedste præsentation i lokalsamfundet.

Dag to var også fyldt med diskussioner, hvor vi kiggede på nogle af projektets andre vigtige komponenter. Vi fokuserede på hvordan vi kan implementere formidlingsplanen og formidlingsaktiviteterne og gøre projektet synligt. Vi var enige om, at det er vigtigt med en effektiv formidling, da det er en drivende kraft bag synligheden af vores arbejde.

Dagen bød også på at gennemgå vores kvalitetsvurderingsplan, risikovurdering og evaluering for at sikre, at hvert aspekt af projektet bliver undersøgt grundigt, for at opretholde projektets kvalitet. Herunder så vi også på budget og udgifter, så vi kunne sikrer, at ressourcerne bruges effektivt for at opnå de bedst mulige resultater.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få ny inspiration, viden om nye trends på arbejdsmarkedet samt information om tilskudsmuligheder mv.