Mere coach end problemløser

Af: Karina Anée Købke

”Den Grundlæggende Lederuddannelse har givet mig værktøjer til at se arbejdshverdagen på en ny måde,” fortæller Susan Larsen, der er salgschef i JNF Momentum.

”Jeg er kort og godt blevet en bedre leder”. Sådan siger Susan Larsen, efter hun har taget den Grundlæggende lederuddannelse. Hun forklarer, at uddannelsen har bibragt et større rum for dialog, og så er hun blevet langt bedre til at give ansvaret fra sig. Dét har skabt større arbejdsglæde, både for hende selv og hendes team.

Susan blev forfremmet til salgschef fra udekørende sælger. Men hendes ledererfaring var på et minimum, og derfor var uddannelse alfa og omega. Og det har vendt hendes ledelsesstil fra problemløser til coach – med et godt resultat, der gør, at alle i teamet løfter i flok.

”Jeg kan mærke, at uddannelsen har givet mig en anden ro. Jeg hviler mere i mig selv og har en tro på, at andre løser deres opgave og løfter ansvaret.  Redskaberne fra uddannelsen gør, at jeg går til opgaverne på en anden måde – jeg er blevet langt bedre til at guide mine kollegaer til selv at løse sagerne. Før uddannelsen serverede jeg i højere grad løsningerne på et sølvfad, hvor jeg nu er blevet bedre til at høre, hvordan de ville gribe det an,” forklarer Susan Larsen, salgschef i JNF Momentum.

En ledelsesrejse

Susan fortæller, at uddannelsen også har været en rejse i personlig udvikling:

 ”Jeg har rykket mig fra a -z på det personlige plan, og har fundet ind til nye sider af mig selv. Den nye indsigt er jeg sikker på gør mig til en bedre leder.”

Hun fremhæver det fortrolige rum, der var på holdet – og så mener hun, det er en klar fordel, at man ikke skal rive privatlivet i stykker for at tage uddannelsen, der ca. strækker sig over et halvt år, med månedlige undervisningsdage.

”Det giver os hver især tid til at arbejde med det vi har lært efter hver undervisningsgang. Her på den anden side af uddannelsen føler jeg mig stærkere i at tage beslutninger. Man rykker sig enormt meget,” slutter Susan.

Læs mere om vores ledelseskurser her.

Læs også...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få ny inspiration, viden om nye trends på arbejdsmarkedet samt information om tilskudsmuligheder mv.