Den grundlæggende lederuddannelse på KHS Kompetence

Det giver mening at se sin lederrolle i et andet lys

Af: Karina Anée Købke

En lederuddannelse gør en markant forskel, hvis du spørger Mie Johannesen og Morten Kristensen. De har begge været på Den Grundlæggende Lederuddannelse hos KHS Kompetence. De mener, at lederuddannelse er afgørende, da det både har en stor indvirkning på ens personlige og faglige udviklingsrejse, medarbejdernes trivsel og virksomhedens udvikling.

Morten Kristensen er afdelingschef hos JNF Momentum i Køge
Morten Kristensen, afdelingschef hos JNF Momentum i Køge

Morten Kristensen er afdelingschef hos JNF Momentum i Køge. Morten har været leder i 15 år, mens Mie Johannesen, der arbejder på Museum Sydøstdanmark, er ny leder. Mortens dagligdag handler, som han selv udtrykker det, om at forene indkøbsafdelingen med udekørende sælgere og salgsteamet. Han besluttede sig for at tage Den Grundlæggende Lederuddannelse, da det giver den basisindføring i ledelse, han ønskede.

 “Der er mange forskellige lederkurser, men dette giver en vigtig allround-viden. Det gav også god mening for mig at kunne læse i arbejdstiden. Jeg har fået lyst til at bygge yderligere på og tage diplomlederuddannelsen – og jeg er glad for, at jeg startede med at få den grundlæggende viden først. Noget af uddannelsen var repetition, da jeg har været leder i mange år, men det var godt at få genopfrisket, hvorfor man egentlig handler, som man gør i forskellige situationer. Meget har også været en øjenåbner, især det nye syn på anderledes måder at lede og blive ledet på, med mere fokus på at lede opad,” siger Morten.

Morten er ikke i tvivl om, hvad han tager med hjem:

 “Jeg vil fokusere på at være mere tydelig som leder – både med hvad vi gør, og hvorfor vi gør det. Og så det, at det ikke er alt, lederen ved, og det er okay at trække vejret og vende tilbage. Der er et fortroligt rum, og den sparring, vi har internt, er vitterligt guld værd; vi sidder alle med lignende udfordringer, men i forskellige jobs, og man får en masse forskellige vinkler på samme problemstilling, såsom: ‘Hvad ville du gøre her?’ Det er livligt og ikke bare skolebænkslæring.”

Også Mortens medarbejdere kan mærke en forskel efter uddannelsen:

 “Mine kolleger siger fx til mig, at ‘det der forstod jeg første gang.’ Jeg er blevet tydeligere i min kommunikation og derved tydelig i mit lederskab. Så det har klart givet mening at se på sig selv på en anden måde gennem uddannelsen,” siger Morten, der nu vil sende to af sine medarbejdere afsted.

Mie Johannesen, Museum Sydøstdanmark

Aha-oplevelse

Mie Johannesen har i 2,5 år haft personaleansvar på Museum Sydøstdanmark. Mie valgte at tage Den Grundlæggende Lederuddannelse for at få mere i sin ledelsesværktøjskasse. Som hun siger:

“For at få bekræftet eller afkræftet, om det er det rigtige, jeg gør i dagligdagen som leder.”

Efter uddannelsen føler Mie, at hun har udviklet sig og er blevet mere sikker i sin rolle. Hun fandt det særligt interessant at høre de andres tilgang til forskellige problemstillinger:

“Det er det samme, vi bakser med. Jeg har mødt en masse spændende og interessante mennesker, hvor vi brænder for det samme.”

Lederuddannelsen gav hende en masse aha-oplevelser:

“Jeg er på mange planer blevet bekræftet i, at den sti, jeg har lagt, er den rigtige. Jeg har fået en masse redskaber og måder at komme videre på. Jeg har haft mange aha-oplevelser, men en særlig øjenåbner har været, hvor meget det betyder for mig at understøtte mine medarbejderes udvikling.

“Det kan være svært, men vigtigt, sådan flytter man folk. Det er vigtigt i processen. Mest af alt har uddannelsen styrket mig i mit lederskab. Jeg tror mere på mig selv nu og har fået en ro i det.”

Gamechanger

Både Morten og Mie er enige om, at lederuddannelsen har været en gamechanger for dem:

“Det giver så meget mening at se sin lederrolle i et andet lys.”

Den Grundlæggende Lederuddannelse starter igen 28. januar 2025.
Læs mere og tilmeld dig.

Læs også...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få ny inspiration, viden om nye trends på arbejdsmarkedet samt information om tilskudsmuligheder mv.